23 Ağustos 2011 Salı

Stuttgart’ta Türkler ‘Teröre Lanet-Barış’ parolasıyla yürüdü



Almanya’nın Stuttgart kentinde önceki gün düzenlenen yürüyüşte, PKK terörü lanetlendi. Üniversite öğrencisi Şaziye Şahin tarafından ‘Teröre Lanet-Barış’ adıyla düzenlenen yürüyüş gergin geçti.

Stuttgart Ana Tren Garında toplanan yaklaşık 600 kişi, Stuttgart Schlossplatz’a kadar yürüdü. Polisin önlem aldığı ve provakotörlerin işbaşında olduğu yürüyüşte gergin anlar yaşandı. Bir grup terör örgütü PKK yanlısı, kışkırtıcı sloganlar atıp Türk bayrağını yaktı. Yürüyenlere ve polise atılan taşlar sonucu bir polis arabasının camı ve şehir merkezindeki bir mağazanın vitrin camı kırıldı. Polis, provokatörleri dağıtmak için zaman zaman güç kullanmak zorunda kaldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra başlayan yürüyüşte “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, sloganları atıldı. Stuttgart Hohenheim Üniversitesi öğrencisi Şaziye Şahin, bu yürüyüşün barış için düzenlendiğini söyledi. Şahin, “Barış istiyoruz. Türk-Kürt hepimiz bir milletiz. Aynı bayrak altındayız. Türkiye’de yaşanan terörde binlerce vatandaşımızı kaybettik. Şehit haberleri hepimizi üzüyor. Yurt dışında yaşasak da içimizdeki acıyı göstermek için, terörü kınamak için bu yürüyüşü düzenledik” dedi.