20 Ağustos 2011 Cumartesi

K. Irak'a 3. hava operasyonu

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına dün gerçekleştirilen üçüncü hava harekâtının sonuçlarını açıkladı.

K. Irak'a 3. hava operasyonu
PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik son birkaç gündür süren hava operasyonun merkezi Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı, 8'inci Ana Jet Üssü'nde dün saat 16.00 sıralarında yoğun bir uçak hareketliliğine sahne oldu.

Üsten ard arda kalkan 6 savaş uçağı Irak sınırına yöneldi. Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, uçakların PKK'nın bazı kamplarını bombaladığını ileri sürdü.

Hava harekatına ilişkin dün yapılmayan resmi açıkama, bu sabah Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapıldı. Genelkurmay, Dünkü operasyonlarda 20’si havadan, 85’i karadan olmak üzere toplam 105 hedefin imha edildiğini duyurdu. İşte Genelkurmay’ın resmi açıklaması:

* Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı, Sinath-Haftanin, Hakurk ve Gara bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 20 hedef grubu Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 19 Ağustos 2011 günü sabah ve müteakiben akşam saatlerinde icra edilen hava harekâtı ile etkili olarak vurulmuştur.
* Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.
* Hava harekâtı ile koordineli olarak Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 85 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alınmıştır.
* Hedefler üzerinde sağlanan hasar ve zayiatın değerlendirilmesi, keşif uçuşu dahil çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre sürdürülmektedir.