22 Ağustos 2011 Pazartesi

Mayın arama tarama faaliyetleri hızlandı

Hakkari Çukurca’da verdiğimiz 8 şehidin ardından askeri birlikler, Şırnak ve Cizre’de mayın arama tarama faaliyetlerini artırdı. Özel birliklerin hava destekli operasyonları da devam ediyor.

Terörle mücadelede yeni askeri strateji
PKK ile mücadelede sınır bölgesi, bordo berelilerin komutanlığını yapmış tecrübeli generallere teslim edildi.
Eli kanlı terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir strateji belirlendi ve sınır bölgesi bordo berelilerin komutanlığını yapmış tecrübeli generallere emanet edildi. Türkiye’nin Irak sınırındaki kritik görevlere kariyerinde Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmış kişilerin getirilmesi, terörle mücadelede uygulanacak yeni stratejinin bir ayağını oluşturuyor. Milliyet’te yer alan habere göre, Terörle mücadele kapsamında polis ve askerin işbirliğinin temellerinin atıldığı ve operasyonlara sadece profesyonel askerlerin çıkacağı bir döneme girilirken, Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki en seçkin askerleri barındıran Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinde bulunmuş isimler de, son YAŞ kararları çerçevesinde sınır bölgelerinde etkin görevlere getirildi.

İkisi de tecrübeli
2. Ordu Komutanlığı’nı 1 yıldır sürdüren eski Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Irak ve Suriye sınırlarını kapsayan bölgeden sorumlu bulunuyor. YAŞ kararları çerçevesinde terörle mücadeledeki en etkin görevlerden birine ise Tümgeneral Yıldırım Güvenç getirildi. 30 Ağustos itibariyle korgeneral rütbesi takacak olan Tümgeneral Güvenç, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevine getirilerek, Hakkâri ve Şırnak gibi kritik bölgelerin sorumluluğunu üstlendi. Yörük ve Güvenç, bordo berelilere komuta etmiş olan iki tecrübeli general.

Cudi ve Gabar’da operasyon
Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda 8 asker ve bir korucunun şehit edilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor. Cudi ve Gabar dağlarındaki derin vadilerde konuşlandırılan özel eğitimli birlikler terör örgütü üyelerine karşı operasyonlarını sürdürürken havadan kobra ve süper kobra helikopterleri de destek sağlıyor. Havadan da desteğin sağlandığı operasyonlar devam ederken Şırnak ve Cizre’de mayın arama tarama faaliyetleri de artırıldı. Askerler, Şırnak, Cizre, Beytüşşebap, Güçlükonak ile Cudi ve Gabar dağlarının kesiştiği Kasrik Boğazı bölgelerinde dedektörle yollarda ve yola yakın bölgelerde mayın araması yapıyor.

Önlemler üst düzeyde
Bölgede sabah erken saatlerde mayın arama tarama faaliyetlerine başlayan askeri ekiplere yol boyunca güvenliği sağlamak amacıyla askeri zırhlı araçlar, sinyal karıştırıcı jammer araçlar ve eğitilmiş köpekler eşlik ediyor. Şırnak, Cizre ve Silopi’nin Irak sınırında ise üst düzeye çıkarılan güvenlik önlemleri devam ediyor. PKK’lıların kaçabileceği noktalarda askerler ve köy korucuları sürekli nöbet tutup devriye görevi yapıyor. Cudi ve Gabar dağlarında askeri helikopterler keşif uçuşları gerçekleştiriyor. Teröristlerin kaçış güzergahlarında ve derin vadilerde konuşlandırılan özel eğitimli birlikler de PKK’lılara karşı operasyonlarını sürdürüyor. Özel birliklere havadan kobra ve süper kobra helikopterleri de destek sağlıyor.