22 Ağustos 2011 Pazartesi

Elazığ'da emniyete saldırı: 3 yaralı



Elazığ'ın Alacakaya ilçesine PKK saldırı düzenledi. Saldırıda 2'si polis 3 kişi yaralandı. Hakkari'de ise PKK tarafından taciz ateşi açıldı.

ELAZIĞ- Elazığ’ın Alacakkaya İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü binasına, PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Açılan ilk ateşte 2 polis memuru ile ilçe müftüsünün eşi yaralandı. Güvenlik güçlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma halen devam ediyor.

Alacakkaya İlçesi’nde saat 20.45 sıralarında Kaymakamlık ve Emniyet müdürlüğü binası ile lojmanlarına PKK tarafından saldırı düzenlendi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda açılan ilk ateş sırasında nöbet tutan 2 polis memuru ile ilçe müftüsünün eşi yaralandı. Lojman ve Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma devam ediyor.
Elazığ’a 86 kilometre mesafede bulunan Alacakkaya İlçe Kaymakamı Tarık Bahadır, saldırının 20.45’te başladığını ve yaralıların Elazığ’daki hastanelere götürülmek üzere ambulanslarla yola çıkarıldığını söyledi.

HAKKARİ’DE KARAKOLA TACİZ ATEŞİ
 Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Kuzey Irak sınırındaki Yeşilova Sınır Jandarma Karakolu’na bir grup PKK tarafından taciz ateşi açıldı. Saldırıda ölen yada yaralanan olmadığı bildirildi.

Şemdinli İlçesi’ne 70 kilometre uzaklıktaki Yeşilova Sınır Jandarma karakoluna bu akşam saat 19.00 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırıda PKK’lılar gecenin karanlığından faydalanarak dağlık alana kaçtı. PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.