24 Ağustos 2011 Çarşamba

Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı



Çukurca karayolunda PKK'lıların 17 Ağustos çarşamba günü askeri konvoya düzenlediği antitank mayınlı ve roketatarlı saldırıda 7 asker ve 1 korucu ile birlikte şehit düşen ve 5 gün sona Zap Suyu'nda bulunan Uzman Çavuş Erhan Ar, memleketi Yozgat'ta gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit Ar’ın cenazesi helallik alınması için önce baba evine getirildi. Burada toplanan yaklaşık 2 bin kişi, cenazenin eve getirilmesi sırasında tekbir getirip PKK aleyhine sloganlar attı. Oğlunun bayrağa sarılı tabutuna sarılarak, ’Erhanım’ diye feryat eden şehidin annesi Medine, baygınlık geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Mustafa Ar ise yakınlarının yardımıyla oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ayşegül ise tabuta sarılıp, ’Yiğidim, aslanım, beni bırakıp nereye gidiyorsun’ diye gözyaşı döktü. Bu arada evin önünde toplananların tabuta dokunmak istemesi izdihama neden oldu.

CENAZE TÖRENİ MEYDANDA 
Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı cenaze töreni kalabalık nedeniyle camii yerine İstasyon Meydanı’nda yapıldı. Buradaki törene şehidin annesi Medine, babası Mustafa, eşi Ayşegül, çocukları Mustafa ve Yaren ile akrabaları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, AK Parti milletvekileri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Vali Necati Şentürk, Jandarma Genel Komutanlığı Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker ile belediye başkanları, kaymakamlar katıldı.

’ŞEHİT BABANIZI ÖPÜN, ONU UĞURLAYALIM’ 
Daha sonra İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından şehidin eşi ve çocukları tabutun başına geldi. Burada şehidin eşi Ayşegül önce eşinin tabutuna sarıldı ardından çocukları Mustafa ve Yaren’e dönerek "Bakın şehit babanız, onu öpün, uğurlayalım" demesi üzerine çocuklar da babalarının tabutuna sarılıp, öptüler. Şehidin tabutu daha sonra omuzlara alındı. Bu sırada ise şehidin oğlu Mustafa, babasının tabutana asker selamı durdu. Törene katılanlar tekbir getirip, ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın cenazesi daha sonra cenaze aracıyla Yerköy Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.