24 Ağustos 2011 Çarşamba

 
Koramiral Kadir Sağdıç’tan ilginç savunma: Donanmada yaşanan tutuklamalar komşu ülkeyi cesaretlendirdi. Kıbrıs ve doğal rezerv araştırmaları için artık bize kafa tutuyorlar.
Koramİral Kadir Sağdıç’ın da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 10 sanığın, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirildiği iddia edilen belgelere ilişkin yargılanmasına başlandı. Sağdıç, masum ve mağdur olduğunu vurgulayıp suçlamaları reddetti. Sağdıç’ın avukatı ise reddi hakim talebinde bulundu.

Tutuklamalar, Yunanistan askerini bile cesaretlendirdi

Donanmadaki tutuklamaların rakip ülkeleri cesaretlendirdiğini belirten Koramiral Sağdıç, “Yunanistan Kıbrıs’taki doğal kaynaklar için kafa tutuyor” dedi.
Koramiral Kadir Sağdıç’ın da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 10 sanığın, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirildiği iddia edilen belgelere ilişkin yargılanmasına başlandı. Beşiktaş’taki İstanbul 12. Ağır Ceza’da yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Kemalettin Yakar, Behçet Altıntaş, Mehmet Cem Çağlar, Erdinç Yıldız ve Hüseyin Hançer ile bu davanın tutuksuz “Balyoz Planı” davasının tutuklu sanıkları Koramiral Kadir Sağdıç ve Albay Ali Türkşen ile tutuksuz sanıklar astsubaylar Halil Cura, İsmail Bak ile Tanju Veli Aydın katıldı. Duruşmada söz alan Sağdıç’ın avukatı Murat Ergün, CMK’nın 25. maddesinin 1. fıkrası uyarınca reddi hakim talebinde bulunduğu bildirdi. Ergün, komplo ve sözde delillerle kamuoyununa yansıtılan belgelerin geçen sürede yetkin kurumlar tarafından incelendiğini belirterek, bu kurumlarca hazırlanan bilirkişi raporlarında bu belgeler üzerinde oynama yapıldığına yönelik defalarca bilirkişi raporları hazırlandığını söyledi. Ergün, İstanbul Cumhuriyet Savcısı’nın Sağdıç hakkında 2 kez müebbet isterken Sağdıç’a “Sen ne düşünüyorsun?” diye sormadığını öne sürerek, müvekkiline suçlamalara ilişkin cevap hakkı bile verilmediğini kaydetti.

Hukuksuz, karanlık dönem
Sanık Sağdıç da Türk milletine 40 yıldır gece-gündüz hizmet ettiğini belirterek, masum ve mağdur olduğunu savunarak, kendi şahsında TSK’nın mağdur edildiğini kaydetti. Sağdıç, ekonomik iflastaki Yunanistan’ın ordunun ve özellikle amiral ve subaylarının yarısı tutuklu Deniz Kuvvetlerinin durumundan cesaret alıp Kıbrıs bölgesindeki doğal rezervleriyle ilgili araştırma sahaları konusunda uyarılarda bulunma cesareti gösterdiğini söyledi.

Dosya üst mahkemede
Mahkeme heyeti, Kadir Sağdıç’la birlikte bazı sanık avukatlarının reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesi için dava dosyasının üst mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.