20 Ağustos 2011 Cumartesi

Şehitleri kalbimize gömdük

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar Ankara Kocatepe Camii'nde, Uzman Çavuş Erhan Ar Yozgat, Uzman Çavuş Hakan Çil ise Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Türkiye, 6 şehidini ise dün gün son yolculuğuna uğurlamıştı.


Türkiye 3 şehidini daha sonsuzluğa uğurladı. Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar Ankara Kocatepe Camii'nde, Uzman Çavuş Erhan Ar Yozgat, Uzman Çavuş Hakan Çil ise Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenlerinde terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.Malatya'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Erhan Kındız'ın cenazesi ise Ulucami'de kılınan namazın ardından Bursa'da toprağa verildi

Hakkari-Çukurca Karayolu'nun 12. kilometresinde hain saldırı sonucu şehit olan Binbaşı Başayar, Van'daki törenin ardından Ankara'ya getirildi. Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan ailesi tarafından alınan Başayar'ın naaşı, adli tıp kurumuna götürüldü. Başayar için dün Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Öte yandan, şehit binbaşının Demetevler semtinde yaşayan ailesine gün boyu taziye ziyaretleri sürdü. Zaman zaman "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganlarının atıldığı taziye evinde, tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başayar ailesinin evinde gün boyu Kur'an-ı Kerim okundu. 
"BAŞKALARININ EVİNE ATEŞ DÜŞMESİN"
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar'ın (32), Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki baba ocağında üzüntü hakim.Mustafa ve Medine Ar çiftinin 3 çocuğundan biri olan Uzman Çavuş Erhan Ar'ın şehit olduğu haberi, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yaşayan ailesini üzüntüye boğdu. Acı haberi alan akrabaları ve komşuları, ailenin evine taziye ziyaretine gelirken, baba Mustafa Ar, amca Kamil Ar ve diğer aile bireyleri başsağlığı dileklerini kabul etti. Şehidin babasının evine büyük Türk bayrağı asıldığı, çevredeki evlerin de bayraklarla donatıldığı gözlendi.
Şehidin amcası Kamil Ar, yeğeniyle en son geçen Kurban Bayramı'nda görüştüklerini belirterek, terörün bir an önce bitmesini diledi. Ar, "Ne olacaksa olsun, yani bizi yönetenler buna bir çare bulsun. Bizim evimiz yıkıldı, başkalarının evi yıkılmasın, başkalarının evine ateş düşmesin" dedi.
Saldırının ardından yeğeninin ilk başta kayıp olduğu yönünde haberler yer aldığını, ancak akşama doğru şehit olduğunu öğrendiklerini vurgulayan Ar, cenazenin Yerköy'e gelmesini beklediklerini söyledi. Yerköy Şehit Aileleri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kepir ise terörün bitirilmesini isteyerek, "Birileri bir şeyler yapsın, anneler, bacılar, babalar ağlamasın artık" diye konuştu.

"AĞLAYARAK O ŞEREFSİZLERİ SEVİNDİRMEM"
Hakkari'de terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş 24 yaşındaki Hakan Çil'in 2 aylık eşi Fatma Çil, cenaze töreni için hemşire olarak görev yaptığı İstanbul'dan Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne geldi. Fatma Çil kendisini karşılayan babası İhsan Çil'e sarılıp, "Ben ağlayarak o şerefsizleri sevindirmem. Güçlüyüm ağlamayacağım" diye haykırdı.

19 Haziran'da Afşin'de yapılan düğünle evlenen Fatma Çil, Beycehiz Mahallesi Binboğa sokaktaki cenaze evine bir minibüsle geldi. İki ay önce gelin olan Fatma Çil, minibüsten iner inmez kendisini karşılayan babası İhsan Çil'e sarıldı.
"Baba Hakanım ölmedi. Hakanım ölmez, bırakmaz beni" diyen Fatma Çil, fenalık geçirdi. Şehidin baba ocağında görev alan sağlık ekibi Fatma Çil'e müdahalede bulundu. Bir süre sonra kendine gelen Fatma Çil, "Ben güçlüyüm, ağlamam ben, ağlamayacağım. Onların adı şerefsiz, Hakanımın adı şeref" diye tepkisini dile getirdi. Çil ailesi ise şehidin ardından ağıtlar yakıp, gözyaşları döktü.

Şehidin halası Saniye Çil ise "Bugün Hakanımın günü. Yiğidimin, şehidimin günü. Halan ölsün kuzum. Şehitlerimizin günü bugün. Onlar bizim kalbimizde. Hakanım bizim kalbimizde ölmedi. Hakanım, fidan boylum yaşıyor" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Gelinini ziyaret etmek için İstanbul'da bulunan baba İbrahim Çil, sabah saatlerinde evine geldi. İbrahim Çil'i dünürü ve akrabası İhsan Çil teselli etmeye çalıştı.
Damadının şehit olduğu haberiyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen İhsan Çil, "Kendisiyle haftada bir görüşüyorduk. 3 gün önce yine orada bir patlama olmuştu. O zaman kendisini aradım 'Yavrum kendine dikkat et'dedim. Yüreğimiz yandı. Yok mu bunun bir çaresi? Artık teröristler evimize gelerek bizi vuracak duruma geldiler. Yok mu bunun etkin bir çaresi?" diye konuştu.
Şehit Hakan Çil, Afşin Ulu Camii'nde cuma namazının ardından düzenlenen törenle toprağa verildi.