20 Ağustos 2011 Cumartesi

Kara harekatı da yapılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çok şükür sürekli olarak önerdiğimiz Kandil'e ve terörist kamplara yönelik harekat şimdilik havadan yapılmıştır. Artık hava operasyonu destekli kara harekatı bir an önce yapılmalı ve süresi 17 Ekim'de dolacak olan sınır ötesi harekat izni mutlaka uzatılmalıdır" dedi. 

Partisinin Ankara teşkilatı tarafından düzenlenen iftara katılan Bahçe"Türk milleti yıkım ihalesini alan siyasi müteahhitlerin etnik hafriyat çalışmasıyla dağılmanın, parçalanmanın ve ayrılmanın sınırına yuvarlandı" diye konuştu.

Partisinin Ankara teşkilatı tarafından Gölbaşı Akalın Restoran'da düzenlenen iftara katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yapılan saldırıyı "kahpece ve kalleşçe" olarak nitelendirerek, 8 asker ve 1 köy korucusunun şehit olduğunu, 15 vatan evladının da bu saldırıda yaralandığını söyledi. Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve Türk milletine sabır ve başsağlığı dileğinde bulunan Bahçeli, yaralılara da acil şifalar diledi.
"Şehitlerimiz bundan böyle vatan topraklarına emanettir. Hatıraları bizimledir ve kanlarını yerde bırakmamak Türk Devleti için bir şeref meselesidir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye ve Türk Milleti adeta kurşunla, mayınla, roketatarla sindirilmeye, teslim olmaya zorlanıyor. Şiddetten ve vahşetten nemalanan kanlı suratlar, milletimizin birliğine ve esenliğine göz dikmişlerdir. Tehlike had safhadadır, hepimizin yanı başındadır. Eşkıya dağlarda, şehirlerde, belediyelerde
ve meclis koridorlarında Türk milletiyle ilgili hain planlarını icra etmekle meşguldür.
PKK açılımı ile Türkiye'nin içine düştüğü bölücülük tuzağı milletimizi kapana sıkıştırmıştır. Güzel şeyler olacak diye çıkılan yolda rezaletler ve iğrençlikler peşi sıra yaşanmaktadır. Üstelik 'umutluyum' sözünden 'bıçak kemiğe dayanmıştır' sözüne göz göre göre gelindiği de meydandadır. Millet ve devlet
bekası ateşle çevrili bir alana hapsolunmuştur. Büyük bir saldırıyla karşı karşıyayız. Müsterihiz. Bütün bunların hepsini daha önce söyledik. Sürekli lazım gelen ikazlarımızı yaptık. Muhataplarımıza 'Gittiğiniz yol, yol değildir. Terörü azdırırsınız, bölücülüğü umutlandırırsınız, canileri şımartırsınız' dedik ama
sözümüzü dinletemedik. Türk milletini 36'ya bölmeyin, teröristlerle müzakere yapmayın, şirin görünmeyin diye haykırdık ama ikna edemedik. Türk Devletinin içini boşaltmayın, kurumları çatırdatmayın, sokaklardaki asayişsizliğe müsaade etmeyin diye uyardık ama sesimizi duyuramadık. Kürtçe televizyonu açmayın, farklılıkları hatırlatmayın, yıkıma hukuki kılıf aramayın, tarihimizi
sorgulatmayın, Türk milletini hafife almayın diye mesaj verdik ama yanlıştan geri çeviremedik."
"...ÜLKE KIRILMA NOKTASINA GELDİ"
Devlet Bahçeli, Türkiye'nin, "bu kritik ve karanlık sürece hükümetin sözde ileri demokrasi parolasıyla" geldiğini savunarak, ülkenin barış ve özgürlük propagandası altında kırılma noktasına geldiğini ileri sürdü. Mübarek Ramazan ayının istismar edilerek canilere sabırla yaklaşıldığının bile dile getirildiğini öne süren Bahçeli, "Ancak aynı sabır nedense Suriye'ye karşı gösterilemedi" dedi.
"Açılım adı verilen rezaletle Türk devletinin itibarı, saygınlığı ve kudreti ayaklar altına alınmış ve gölgelenmiştir" diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türk milleti yıkım ihalesini alan siyasi müteahhitlerin etnik hafriyat çalışmasıyla dağılmanın, parçalanmanın ve ayrılmanın sınırına yuvarlandı. Bundan sonra ülke ve millet olarak bizi çetin günler ve meşakkatlerle dolu bir dönem beklemektedir. Türk milleti elbette bir avuç çapulcuya teslim olacak kadar aciz, korkak ve zayıf değildir. Ancak, bunu öncelikle idrak etmesi gerekenler siyasi sorumluluğu üstlenenlerdir.
Çok şükür sürekli olarak önerdiğimiz Kandil'e ve terörist kamplara yönelik hareket şimdilik havadan yapılmıştır. Artık hava operasyonu destekli kara harekatı bir an önce yapılmalı ve süresi 17 Ekim'de dolacak olan sınır ötesi harekat izni mutlaka uzatılmalıdır. Kandil canilerin başına yıkılmalıdır.
İnleri yok edilmeli ve PKK'yı himaye eden, destekleyen, arkalayan ve aklamaya çalışan içte ve dışta kim varsa gerekli ders verilmeli ve hadleri bildirilmelidir. Türk devleti bunu yapmaya muktedirdir. Türk milleti böylesi bir mücadeleye her şeyiyle hazırdır ve bu kanlı örgütün ve bölücülüğün yok edilmesi ve kökünün kazınması için sabırsızdır.
Şayet bunlar olursa, 'bıçak kemiğe dayandı' sözlerinin bir anlamı olacaktır. Ve 'sözün bittiği yerdeyiz, sabrımız bitti' diklenmelerinin inandırıcılığı ortaya çıkacaktır.
Yoksa bu kanlı tezgah önce hükümeti ve başbakanı içine alacak, sonra da milletimizi ve vatanımızı kirli çarkın dişlerinde öğütecek ve un ufak edecektir."
"TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK VERECEĞİZ..."
MHP lideri, parti olarak terörle yapılacak onurlu, milli ve kararlı her mücadelenin yanında ve arkasında olacaklarını bildirdi. Bahçeli, "Eğer bu süreçte ihmal, atalet ve terörle mücadelede ipe un seren kayıtsızlık görürsek de, AKP'den bunun hesabını sormaktan asla geri durmayız" ifadelerini de kullandı.
SOMALİ'YE YARDIM ÇAĞRISI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Somali'de yaşayanlara yardım elinin uzatılması çağrısında bulunarak, "Yüce dinimizin bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğine vurgu yapmasına rağmen, Somalili çaresizlerin siyasi çıkar malzemesi olarak görülmesi büyük bir günah ve şarlatanlıktır" ifadelerini kullandı.
Bahçeli, partisinin Ankara teşkilatı tarafından Gölbaşı Akalın Restoran'da düzenlenen iftara katıldı.
Bahçeli, manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin ve ayın içinde olunduğunu belirterek, "Mübarek ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü derin ikliminden millet olarak feyizlenmek ve oluk oluk akan nimet pınarlarından kana kana içmek için ibadetlerimizi yapıyoruz" dedi.
"Yüce dinimizin güzelliklerine erişebilmek ve nefsin tasallutundan sıyrılabilmek bu ayın sunduğu kutsal mesajlara vakıf olmakla mümkündür" diyen Bahçeli, iftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle, kalplere huzur, yüreklere sıcaklık ve bakışlara umudun hakim olduğunu belirtti.
Ramazan ayında yoksulluğun ve sefaletin pençesine düşmüş insanlar için aynı şeyi söylemenin çok zor olduğuna da dikkati çeken Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Somali'deki açlık ve yaşanan dramlar hepimizi fazlasıyla üzmektedir. Bu kapsamda Somalili kardeşlerimize elimizi uzatalım, gönüllerimizi açalım ve gücümüzün yettiği kadar yardımlarımızı onlara yönlendirelim. Ancak Somalililerin yaşadığı sosyal ve ekonomik felaketin benzerini ülkemizde de yaşayanlar bulunduğunu unutmayalım.
İşin bir başka önemli tarafı da yapılan yardımların siyasi şova dönüşme emaresi vermesidir. Yüce dinimizin bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğine vurgu yapmasına rağmen, Somalili çaresizlerin siyasi çıkar malzemesi olarak görülmesi büyük bir günah ve şarlatanlıktır."
"TÜRKİYE BÖLGEMİZDEKİ İSTİKRARSIZLIĞIN İÇİNE İTİLMEK İSTENMEKTEDİR"
MHP Lideri, açlığa, kaosa, etnik ve mezhep ihtilafına giden yolu inşa eden anlayışı sorgulamadan, tartışmadan ve sanık sandalyesine oturtmadan insanlık nam ve hesabına mesafe almanın kolay olmayacağını belirterek, "Benzeri bir oyun, içinden geçtiğimiz zaman diliminde Suriye'de de oynanmaktadır ve maalesef Türkiye bölgemizdeki istikrarsızlığın içine itilmek istenmektedir" dedi.
Küresel güç merkezlerinin rekabet ve çekişme alanı haline gelen yakın coğrafyalarımızın sorunlarla boğuşması ve iç savaşın eşiğinde yer almasının her açıdan endişe verici olduğuna dikkati çeken Bahçeli, "Millet olarak kendi iç meselelerimiz katlanılamaz bir boyuta ulaşmışken, başkalarının senaryolarında piyon olmaya rıza göstermek asla meşru ve doğru değildir. Bu kapsamda, hükümet aklını başına almalı, girdiği bulanık ve engebelerle dolu yoldan bir an önce çıkmalıdır. Atılan  yanlış adımlarda ısrar edilirse, Ortadoğu'nun kör kuyularında ülkemizin boğulması ve oradaki fırtınanın içimize ulaşması kaçınılmaz olacaktır" ifadelerini kullandı.
MGK BİLDİRİSİ
Bahçeli, gazetecilerin MGK bildirisinin yayınlanmasına ilişkin sorusuna da, "Toplantılar sonrasında yayınlanan bildiriler daha kapsamlı, daha kararlı ifadelerle doludur. Temennimiz tavsiye niteliğindeki bu bildirinin hükümet tarafından ciddi bir şekilde algılanması ve bildirideki doğrultularda gerekli her  türlü tedbiri alması, terörle mücadeledeki başarısını sağlayacaktır.
Bu bildiri, doğrultusunda bu metine sadakatle bağlı kalarak siyasi iktidarın vereceği terörle mücadeleyi başarılı olmasını temenni ediyorum. MHP olarak her aşamasında kendilerine destek vereceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum" yanıtını verdi. (AA)