25 Ağustos 2011 Perşembe

BDP'li Tuncel: Libya'yı örnek alsınlar

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonları durdurmak için sınıra 'canlı kalkan' olmaya giden gruba izin verilmedi.

BDP'li Tuncel: Libya'yı örnek alsınlar

Geceyi Şırnak’ın Balveren Beldesi’nde geçiren Terör Örgütü destekli grupta bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Bu operasyon hazırlığını aylar önce AKP tarafından yapılmıştı. Ama biz de diyoruz ki iktidarlar baki değil, Libya’yı örnek alsınlar. Sivillerin ve bebeklerin de katledildiği bu operasyonları ve savaşı kabul etmiyor, muhatap Öcalan’dır diyoruz" dedi.

Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava harekatını canlı kalkan olarak durdurmak için aralarında BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, BDP’li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Tunceli’den gelenlerin bulunduğu Terör Örgütü sempatizanı grubun sınıra geçişine izin verilmedi. Şırnak’ın sınıra 60 kilometre uzaklıktaki Balveren Beldesi’nde durdurulan yaklaşık 300 kişilik Terör Örgütü sempatizanı grup, sloganlar attı. Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Valiliği’nin geçişlerine izin verilmeyeceği yönündeki kararı gruptakilere okudu ve karara tepki gösterdi. BDP’liler ile yolu kapatan jandarma arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

BDP Balveren Belde Başkanlığı önünde toplanan grup geceyi burada halaylar çekerek ve şarkılar söyleyerek geçirdi. BDP’lilere, "Operasyonlar durana kadar burada mıyız? diye soru sorarak konuşmasına başlayan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, şunları söyledi:

"Kürt halkı onurlu bir mücadele veriyor. Özgürlük mücadelesinde bu halkın yaşamadığı acı, vahşet kalmadı. Başbakan, açılım, çözüm derken oruç ayında Gülen Cemaati’nin de desteğini alarak operasyon başlattılar. Bu operasyon hazırlığını aylar önce AKP tarafından yapılmıştı. Ama biz de diyoruz ki iktidarlar baki değil Libya’yı örnek alsınlar. Sivillerin ve bebeklerinde katledildiği bu operasyonları ve savaşı kabul etmiyor, muhatap Öcalan’dır diyoruz.

Bu gece konukseverliklerini göstererek kapılarını açan Balverenlilerin konuğu olacağız. Sınırdan gelen barış annelerimizi büyük bir coşku karşılayarak canlı kalkan eylemimize devam edeceğiz." Gece yüzlerini poşuyla kapatan bir grup gösterici, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı ve PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.