23 Ağustos 2011 Salı

Şehitler arttı, ‘Kandil’i bombala’ emri verdiler

Şehitler arttı, ‘Kandil’i bombala’ emri verdiler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti Ajda Pekkan’ın “Bıçak kemiğe dayandı” şarkısını gazetecilere dinleterek eleştirdi.

Vural, “Belki Başbakan Ajda Pekkan’dan Somali’ye giderken uçakta bu şarkıyı söylemesini istemiştir” dedi. TBMM’de basınla sohbet toplantısı düzenleyen Vural, hükümetin çalışmalarına şöyle tepki gösterdi: “Terörle mücadelede gelinen safha Türkiye’yi yöneten siyasi iradenin vicdan muhasebesi yapmasını gerektiriyor. Yapılan yanlışları görme ve ders çıkarma hükümetin sorumluluğunda. Dün ‘vicdanımızla beraber çıktık’ diyen Başbakan bu vicdan muhasebesini yapmalıdır. Şehitlerin sayısı artınca Kandil’i bombala emri verenler, şimdiye kadar neredeydiniz? Basra harap olduktan sonra bu bombalar vicdanınızı rahatlatacak mı? Ey açılımlardan sorumlu İçişleri Bakanı, şimdinin Başbakan Yardımcısı kapı açtığın bölücülük ve terörün geldiği bu safhadan vicdanın sana istifa etmen gerektiğini söylemiyor mu? İstifa da bir erdemdir.
- Başbakan Somali’de Türk milletinin dayanışma duygusunu değil, kendisini ve ailesini ön plana çıkardı. Aç çocuklara su içirip çiklet dağıtıyorlar. Milletin parasıyla, uçağıyla gidiyorsanız bu milletin onurunu da korumalısınız. Dışişleri Bakanı ABD’nin borazanı gibi. Clinton üflüyor, bu buradan Esad’a söylüyor. Suriye’yle ilgili atıp tutan Başbakan ve Dışişleri Bakanı, ortak bakanlar kurulunu yapanlar siz değil misiniz? Başbakan Esad’a PKK’yla mücadele konusunda teşekkür etmedi mi?”